Twee Vlaamse titels op KvV hamerslingeren voor masters

SINT-NIKLAAS | 15-05-2022

Afgelopen weekend streden cadetten, scholieren en masters in Sint-Niklaas om de Vlaamse titels in het hamerslingeren. Voor KASVO kwamen Hedwig Van Schaeren, Sofie Vervaeke en trainer Steven Lucas in actie.

Traditioneel mochten de dames eerst hun kunsten ten toon spreiden en beiden moeten gedacht hebben, goed begonnen is half gewonnen. Zowel Hedwig als Sofie lieten meteen een hele goede poging noteren. Voor Hedwig was dit meteen goed voor goud. In een volgende poging kwam ze nog tot 25m94, een nieuw clubrecord bij de ‘jonge’ masters. Sofie kwam na haar goede eerste poging van 22m24 nooit meer in de problemen en mocht even later eveneens de gouden medaille in ontvangst nemen. Proficiat, dames!

Later in de namiddag mocht ook de trainer een gooi doen naar eeuwige roem. Steven startte wat onwennig in de ring maar elke worp werd telkens een beetje verder opgemeten. Het resultaat was uiteindelijk 35m39. Goed voor brons. Niet slecht voor het begin van het seizoen maar dit moet ongetwijfeld nog veel beter kunnen. Even later kwam hij ook nog eens in actie bij het gewichtwerpen waar hij enkele keren dicht bij zijn eigen clubrecord kwam.

Foto’s en verslag: Steven Lucas