Tweede veldloopzege voor Flore!

WAREGEM | 06/11/2022

Op de Jongerencross in Waregem konden we op zondag 6 november maar liefst 47 prestaties van KASVO atleten noteren. Naast tal van top-10 plaatsen waren er ook twee podiumplaatsen. Leon Dossche pakte een zilveren medaille bij de pupillen en Flore De Schepper haalde met de zege bij de junioren dames al haar tweede overwinning van het nog prille veldloopseizoen binnen!

Terwijl de allerkleinsten op zaterdag naar de cross in Anvaing trokken, kwamen de pupillen en miniemen in Waregem in actie. De pupillen meisjes kregen net iets meer dan 1000m voorgeschoteld. Bij de eerstejaars doken Maud Gevaert en Rani Crement de top 10 in met een 7e en 9e plaats. Elaya Gourdin (13e) en Pauline Van Coppenolle (21e) eindigden wat verderop. Ook bij de tweedejaars konden we dankzij Marith De Boe (8e) een mooie top 10-plaats noteren. Mare Haeck en Jitse Baele finishten als 21e en 23 dicht bij elkaar in de buurt.

Ook de jongens legden dezelfde afstand af. Bij de eerstejaars stond 1 KASVO’er aan de start. Jules Vanhaverbeke liep een verdienstelijke wedstrijd en werd 19e. Een heel pak tweedejaars stond wat later aan de start. En dat KASVO naast kwantiteit ook kwaliteit aflevert, werd snel duidelijk. Leon Dossche draaide heel de wedstrijd mee voorin en werd heel knap tweede, een eerste podiumplaats was binnen. Proficiat Leon! Ook Méraud Demeulemeester liep een hele sterke wedstrijd en moest niet zo gek veel onderdoen voor zijn clubgenoot. Hij werd 6e. De andere jongens liepen een eindje verderop elk apart een zeer degelijke wedstrijd. Voor de volledigheid geven we alle namen: Nathan Dewaele (30e), Achilles Dewyn (40e), Jonah Saeys (44e) en Lukas Vercamst (45e).

In totaal kwamen 5 miniemen meisjes in actie voor een wedstrijd van 1680 meter. Niamh Anderson beet de spits af bij de eerstejaars en werd 32e. Bij de tweedejaars liepen Floor Cosyns en Geike Baele heel dicht in elkaars buurt een schitterende wedstrijd. Floor kwam op het einde iets sterker voor de dag en wist met enkele seconden voorsprong het onderlinge duel in haar voordeel te beslechten. Ze werd 8e, Geike 9e. Julie Vercamst werd wat verderop 26e en Eline Callebaut finishte als 31e.

Bij de miniemen jongens kwamen maar liefst 9 KASVO’ers in actie. Bij de eerstejaars alleen al stonden 7 rood-zwarthemden aan de start. Cas GevaertGijs De Baere en Mathis Pot losten elkaar voor geen vin en eindigden 9e, 10e en 11e. Orion Christy en Aron De Wulf finishten netjes binnen de top 25 en Rune Haeck en Leandro Pandelaere werden 32e en 35e. Bij de tweedejaars miniemen hadden Wolf Dewyn en Lucas De Pauw het moeilijk om het hoge tempo te volgen. Ze liepen netjes hun eigen wedstrijd en werden 34e en 38e.

Over naar de “grote jongens” dan. Bij de cadetten meisjes mochten Florence Eeckman en Helena Opsomer de spits afbijten. Op en rond de renbaan kregen ze bijna 3000m voorgeschoteld. Ze liepen lang in elkaars buurt maar Florence trok uiteindelijk aan het langste eind. Ze werd 19e, Helena finishte op de 22e plaats.

Bij de cadetten jongens opnieuw 6 deelnemers van KASVO. En ook hier werd een mooie top 10-plaats behaald. De gelukkige van dienst was Laurens Vandewattyne, hij werd keurig 8e. Matisse Demeulemeester wist nog netjes binnen de top 20 te eindigen en werd 18e. Marcel Verhaeghe (33e), Milos Dewaele (37e), Andries De Boe (38e) en Bas De Baere (47e) waren de andere kornuiten van dienst.

Bij de scholieren meisjes (3740m) 1 moedige deelneemster van KASVO. Amber Vertriest werd 19e. Bij de jongens (4590m) twee deelnemers in rood-zwarte tenue. Senne Ketsman liep een hele puike wedstrijd en miste het podium maar net, hij werd 4e. Ook Roel De Preester kan met een 17e plaats tevreden terugkijken op zijn wedstrijd.

Over naar de junioren dan. Bij de meisjes verdedigde Flore De Schepper in afwezigheid van de zussen Bilo de Oudenaardse eer. En hoe! Van bij de start was duidelijk dat ze over goede benen beschikte en ze rondde haar sterke wedstrijd al winnend af. Proficiat!

Bij de masters vrouwen dook Isabel Miclotte voor het eerste sinds lang terug het veld in. Ook zij liep een hele goede wedstrijd en werd overall 6e. Bij de masters mannen losten trainingsmakkers Karel Huysman en Patrick De Lange elkaar voor geen vin. Maar naar het einde toe wist Karel toch een kleine voorsprong uit te bouwen. Ze werden respectievelijk 21e en 22e.

Dan rest ons nog de senioren categorie. Bij de dames bewees Evelien De Smet dat ze aan een heel regelmatig seizoen bezig is. Enkele weken na haar halve marathon in Eindhoven, werd ze in Waregem mooi 12e. Bij de heren kwamen Michael De RaedtRuben Vercouter en Dieter Robbens in actie. Michael zoekt nog naar zijn allerbeste benen maar bewees dat de conditie de goede kant op gaat. Hij eindigde 6e na een erg snelle wedstrijd. Ruben zette zijn goede trainingsarbeid van de voorbije weken om in een 16e plaats. En Dieter, die eindelijk nog eens een veldloop kon meedoen na heel veel blessureleed, probeerde initieel Ruben te volgen maar moest uiteindelijk een halve minuut toegeven. Hij werd 17e.

Verslag: Simon Rogge
Foto’s: Greet Verdonckt
& Ann De Bie