Tweemaal zilver en 1 keer brons op het PK Aflossingen

GENT | 28/08/2021

Afgelopen weekend fungeerde de atletiekpiste van KAA Gent, verscholen in het domein De Blaarmeersen, als het epicentrum van de Oost-Vlaamse atletiek. Zo vond er de zaterdag het PK Aflossingen plaats (zowel voor de jeugdcategorieën als voor de oudere atleten) en de zondag de laatste manche van de Interregio (enkel voor de jeugd dan). Over dat laatste meer in een apart wedstrijdverslag. Hier bespreken we immers het wedstrijdverloop van het PK Aflossingen, waar Timo Vandercruyssen jammer genoeg door een verplichte quarantaine niet bij kon zijn. Gelukkig genoeg konden we rekenen op de aanwezigheid en flexibiliteit van tal van invallers, waarvoor nogmaals uitdrukkelijk onze dank! Ook bedankt aan Robbe Van Overmeiren en Marte Chiers om, ondanks een blessure, toch te komen supporteren voor de andere Oudenaardse atleten!

Om 10u werd normaal gezien het eerste startschot gegeven van de dag, meer bepaald voor de 4x80m van de miniemen meisjes. Wegens technische problemen, die wat de leidraad van het weekend bleken te worden, schoten de eerste atleten pas 20 minuutjes later uit hun blokken, maar dat kon de pret en de prestaties niet drukken. Zo wonnen onze dames van ASVO MIN 1 (Camille, Estelle, Margot & Cato) de tweede reeks in een tijd van 43″22, waarmee ze zich op dat moment op een derde plaats in het algemeen klassement nestelen. Het was dan nog even afwachten op de tijden van de derde reeks, waar onze ploeg ASVO MIN 2 (Elodie, Julie, Norah & Louise) overigens net als tweede over de finishlijn kwamen in 46″76, maar toen was het zeker: de bronzen plak was binnen!

Vervolgens was het de beurt aan de miniemen jongens, waar ASVO weer met twee ploegen aan de start kwam. Ploeg 1 met Mano, Andries, Thibo & Emile verzekerden zich met een mooie 43″41 van een zesde plaats in het algemene klassement, terwijl Laurens, Milos, Matisse & Bo beslag legden op de elfde plaats in een tijd van 46″17. Onze teams bij de pupillen meisjes behaalden nagenoeg dezelfde plaatsen in de eindklassering op hun 4×60. Zo liepen Celestien, Layo, Lika & Floor in een tijd van 37″02 naar een zesde plaats en ook Geike, Eline, Frauke & Ona eindigden met 39″22 op een mooie vijftiende plaats. Er deden immers maar liefst 28 pupillen meisjes ploegen mee aan de 4×60! Tot slot kropen ook de pupillen jongens in de blokken voor hun 4×60. In tegenstelling tot de andere categorieën beschikten we maar over 1 ploeg en die deed het voortreffelijk! Met een tijd van 38″05 snelden Lars, Mathis, Cas & Ruben naar een twaalfde plaats op twintig deelnemende teams.

Nu de ‘korte’ aflossingen gedaan waren, was het tijd voor het langere werk met de 3×600. Wederom traden de miniemen meisjes als eerste jeugdcategorie aan. Met een zesde plaats in 5’44″85 voor Camille, Cato & Elodie en een twaalfde plaats in 6’08″79 voor Ella, Louise & Margot kan er ook zeker tevreden teruggekeken worden op dit nummer. Bij de miniemen jongens kwamen er maar liefst 3 Oudenaardse ploegen aan de start. Zo snelde ASVO MIN 1 (Emile, Mano & Bo) in de eerste reeks naar een zevende plaats in totaal met een tijd van 5’27″61. In de tweede reeks liepen onze twee andere ploegen (Matisse, Milos & Andries / Marcel, Thibo & Laurens) respectievelijk naar een mooie dertiende en zestiende plaats in 5’44″73 en 5’48″34.

Last but not least was het aan onze pupillen om het mooie weer te maken in Gent, terwijl het zo nu en dan wat begon te miezeren. Dit kon onze twee pupillen meisjes teams (Geike, Ona & Floor / Eline, Frauke & Lika) niet deren, want met tijden van 6’29″17 en 7’25″12 liepen ze respectievelijk naar een 10e en 28e plaats. De jongens sloten vervolgens de sportvoormiddag af met een 18e en 20e plaats. Zo haspelden Lars, Cas & Mathis hun 3×600 af in 6’25″62, terwijl Wolf, Younes & Ruben niet veel langer nodig hadden met een tijd van 6’28″81. Goed gedaan iedereen en bedankt om er allemaal samen zo’n leuk kampioenschap van te maken!

Verslag door Beau Le Compte


Na de jeugd in de voormiddag, was het in de namiddag de beurt aan de cadetten en nog oudere atleten. Hierbij werden voor KASVO twee halve fond ploegjes (cadetten & scholieren) samengesteld voor de 4x800m. Voor beide ploegen werd vooraf dezelfde ambitie uitgesproken, een podiumplaats en liefst zo dicht mogelijk bij de eerste plaats.

Het was eerst aan onze cadetten jongens (in volgorde van lopen: Roel De Preester, Senne Ketsman, Arne Segers en Mateo Bogaert) om zich te bewijzen. De doelstelling werd, met een mooie 2de plaats, dan ook enthousiast gehaald nadat we stelselmatig waren opgeschoven en Mateo vanuit de derde positie het in de laatste 100m kon afmaken in de sprint.

De scholieren jongens (in volgorde van lopen Matteo Vandendriessche, Robbe Martens, Korneel Van Rillaer en Lars Meuleman) wisten wat hen te doen stond en konden dan ook niet onderdoen. Met een sterke 2de plaats, nadat Lars reeds in deze positie de stok kreeg, konden ook zij het zonder problemen afmaken.

Kortom, doel voor beide ploegen gehaald en 8 tevreden en fiere KASVO-atleten konden na een geslaagde namiddag terug richting huis.

Proficiat jongens, ook voor jullie toffe teamspirit!

Een trotse coach,
Marc

UITSLAGEN
FOTOALBUM (JEUGD)

Van links naar rechts: Senne, Mateo, Arne en Roel
Van links naar rechts: Margot, Cato, Camille en Estelle
Van links naar rechts: Korneel, Lars, Matteo en Robbe