Tweemaal zilver op het KvV AC Indoor

GENT | 28/01/2024

Op zondag 28 januari ging het Kampioenschap van Vlaanderen AC indoor door. Dit kampioenschap valt midden in de examenperiode van het hoger onderwijs/universiteit en dat zagen we ook aan de inschrijvingen. 6 KASVO-atleten namen deel. Er werd 2x zilver behaald.

Sten Geenens mocht het kampioenschap openen en ging vlot over 2m01 en dan haperde zijn aanloop een beetje. 2m01 was voldoende om de zilveren medaille veilig te stellen maar hij had liever wat hoger gesprongen – dat komt zeker nog.

Ilana Hanssens kreeg op de 400m de opdracht om te durven doorgaan tussen de 200 en 300m. Het leverde haar een zilveren medaille op en ze kwam met 54.77 in de buurt van haar outdoorrecord. Sterk!

Een 4de plaats was er voor Kato De Schepper in het hinkstapspringen met 11m29. Kato kon zich ook selecteren voor de 60m waarin ze naar 8.13 liep.

Sara Willaert kwam aan de start van de 200m en liep naar 26.30. Er zit zeker meer in maar het tikkeltje durf om door te gaan ontbreekt nog een beetje.

En dan hebben we 2 pechvogeltjes: Margaux Bastil kwam van haar kot met de fiets naar de indoorhal, helaas brak haar ketting en werd het dus te voet. Ze had hierdoor maar een goed half uur om zich op te warmen, net iets te weinig maar ze deed wat ze kon en liep haar 60m horden in 9.69. Linde Content keek na heel wat blessureleed enorm uit naar haar 800m. Ze startte goed, maar we zagen haar na 150 m naar de kant hinken met waarschijnlijk een spierscheurtje in de kuit. Linde, we wensen je veel beterschap en goede moed om nog eens terug te keren, maar dat dit gaat lukken weten we wel zeker!

RESULTATEN

OVERZICHT KASVO-RESULTATEN

Verslag: Ilse Van Nerom

Zilver voor Ilana Hanssens op de 400m
Zilver voor Sten Geenens in het hoogspringen