Rattencross Ronse (jeugd)

RONSE | 28/01/2024

Op zondag 28/01 ging onder een stralend zonnetje de laatste begeleide cross van het seizoen door. In Ronse kregen de atleten een parcours voor echte crossliefhebbers voorgeschoteld. Een grasveld – dat al snel een modderveld werd – en één of meerdere bergjes maakten het parcours bijzonder pittig. Zeventig Jong KASVO-jongens en meisjes verdedigden onze clubkleuren met verve.

De kangoeroes mochten als eerste starten voor hun ronde van 610m. Bij de meisjes gingen de voorlopers wel heel snel aan de kant en zo begonnen Ella, Sarina, Oona, Yenna en Ebba op zo’n 300m van de finish aan hun eindsprint. Bij de jongens gingen de voorlopers iets later aan de kant. Cyril, Stan en Arend schudden, net zoals de meisjes, een prima versnelling uit hun benen en kwamen even later met de nodige modderspatten aan. Proficiat kangoeroes om zo goed te lopen en door te bijten tot het einde!

De benjamins kregen een parcours van 740m voorgeschoteld, met meer bergjes dan de kangoeroes. Zij liepen zonder voorlopers en moesten zelf hun tempo proberen in te schatten. De jury vroeg voor de start aan de atleten om de veters extra hard te strikken. Bij de kangoeroes waren er immers al enkele schoenen in de modder blijven steken. Eve, Emily, Isolde, Margot, Joselien, Hera, Lisette, Elise, Yenna en Fien hadden hier geen last van. Ze kwamen allemaal vol modderspatten, maar op 2 schoenen aan. Ondertussen waren ook de benjamins jongens gestart. Jasper, Nate, Lander, Nickolai, Nio, Fausto, Liano, Florian, Viktor en Rafael hadden de meisjes al zo goed zien lopen en wilden niet onderdoen. Als volleerde crossers doken ze het veld in. Florian deed dit zelfs letterlijk. Hij viel languit in de modder, maar krabbelde recht en zette door tot de finish. Moest er een prijs uitgereikt worden voor “doorzetter van de dag”, had hij deze zeker verdiend! Proficiat benjamins voor jullie inzet en doorzettingsvermogen op dit zware parcours.

Hierna was het de beurt aan de pupillen. Zij mochten 2 keer de ronde van de kangoeroes lopen, goed voor 1280m in totaal. Bij de meisjes zagen we 5 KASVO-atletes starten. Maya en Maud liepen de hele wedstrijd vooraan en Bente bleef in hun spoor volgen. Ze finishten knap als 4de, 5de en 6de. Rani liep ook een heel mooie wedstrijd en eindigde op plaats 11. Vonne had het lastig op het zware parcours, maar zette dapper door op haar eigen tempo. Ze liet nog verschillende atleten achter zich en eindigde 28ste. Knappe wedstrijd meisjes!

Bij de pupillen jongens liep Kas vanaf het begin op kop en hij bouwde zijn voorsprong stelselmatig uit. Wout vocht in de laatste rechte lijn een duel uit voor de derde plek, maar moest het hoofd buigen voor een atleet van ACG en werd knap 4de. Polle (9) en August (10) liepen ook een heel goede wedstrijd en vervolledigden de top 10. Jolan (13) en Jef (14) waren op dit parcours aan elkaar gewaagd en liepen constant in elkaars buurt. Kobe liep de hele wedstrijd zijn eigen tempo en eindigde netjes binnen de top 20. Baptiste en Andreas volgden wat later als 31ste en 35ste. Kian, Alex en Jules liepen na de eerste ronde redelijk achteraan, maar konden nog heel wat atleten inhalen in de tweede ronde. Jules (45ste)had de meeste energie over aan de finish en stak met een sterke eindsprint Kian (49) en Alex (50) nog voorbij. Super goed gelopen iedereen!

Tot slot was het de beurt aan onze oudste jeugdatleten. Zij hadden reeds gesupporterd voor hun jongere clubgenoten en zagen het parcours meer en meer veranderen in een modderpoel. De miniemen legden het parcours van onze benjamins 2 keer af en liepen in totaal 1500m. Bij de meisjes waren eerstejaars Marith (12de) en Louise (17de) de snelste modderduivels. Franne en Sienna konden in de tweede ronde plaatsjes opschuiven en eindigden 18de en 20ste. Ook Ilke had haar wedstrijd goed ingedeeld. Zij finishte vijf tellen later als 23ste. Nimué voelde zich in haar sas op het zware parcours en stak heel wat atleten voorbij tijdens de wedstrijd. Ze slaagde erin om Mare (35ste) in te halen en werd mooi 34ste. Maité liep net als Mare een verstandige en constante wedstrijd. Ze finishte op plaats 38 en bleef zo Nienke (39) en Acelya (40) voor. Deze 2 meisjes zochten hun eigen tempo en liepen constant in elkaars buurt. Knap dat jullie doorzetten, ook al was het erg lastig. Dikke proficiat miniemen om deze zware cross tot een goed einde te brengen!

Als laatste mochten de miniemen jongens starten. Cas liep de hele wedstrijd op medaillekoers. Onder luide aanmoedigingen spurtte hij naar de finish, maar een atleet van VS was net iets sneller. Een vierde plek is heel knap! Eerstejaars Leon en Tijl konden dankzij een sterke tweede ronde met een goede eindsprint heel wat plaatsen winnen. Ze eindigden op plaatsen 6 en 11. Mathis (19de) en Baptiste (20ste)finishten bijna samen en vervolledigden de top 20. Rune (26), Méraud (27) en Ruben (28) liepen nooit echt samen, maar slaagden erin om opeenvolgende plaatsen te finishen. Wat later kwamen ook Nathan (32), Milan (33) en Leandro (34) druppelsgewijs over de meet. Tot slot zagen we doorzetters Jonah (36) en Thor (37) onder luide aanmoedigen finishen. Prima prestaties jongens!

Dikke proficiat aan iedereen die meedeed met deze “echte” cross. Jullie mogen fier zijn op jullie prestaties en op jullie teamspirit. Het was fijn om te zien hoe de oudere atleten supporterden voor de jongsten en omgekeerd. Nemen jullie dit teamgevoel en jullie snelle benen mee nemen naar de aflossingswedstrijd op 25/02?