5 medailles op het PK Hamerslingeren en gewichtwerpen

ERTVELDE – 10/09/2023

3x goud, 1x zilver en 1x brons, dat was de oogst na het PK hamerslingeren en gewichtwerpen, afgelopen zondag in Ertvelde. Dat was meteen ook waar de ASVO-deelnemers, Sofie, Lode en Steven (jouw verslaggever) op hadden gehoopt.

Door de extreem warme temperaturen waren de werpomstandigheden verre van ideaal. Toch wist Sofie de 3kg hamer niet minder dan 27m60 ver te slingeren. Onlangs nog verbaasde Sofie vriend en vijand door het clubrecord te verbeteren tot 30m00. Nu was het dus iets minder ver, maar het zilver was alvast binnen.

Daarna was het mijn beurt in het hamerslingeren 6kg M50. Deze wedstrijd werd jammer genoeg verstoord door een collega-master die te pas en te onpas meent te moeten optreden als jurylid, zelfs in een wedstrijd waarin hij zelf deelneemt. Of dit incident er iets mee te maken had weet ik niet, maar de hamer wou niet meewerken. Het resultaat was een bijzonder povere 33m96, een afstand die ik dit jaar zelfs met de 7.26kg hamer reeds wist te bereiken. Toch was het voldoende voor de provinciale titel.

Dit trucje werd nogmaals overgedaan in het gewichtwerpen. Ook daar was een matige 12m33 genoeg voor de titel. En dan naar de dopingcontrole!

Door die dopingcontrole moest ik noodgedwongen de meeste worpen van Lode in het hamerslingeren 7.26kg bij de senioren vanuit de kantine volgen (om bij 30° te kunnen plassen in het bekertje moet je veel water drinken, héél veel water,…). Ook voor Lode werd het geen topwedstrijd. De worp van 36m94 was wel goed voor de bronzen medaille.

Ook bij het gewichtwerpen 15,88kg ten slotte viel Lode in de prijzen. Met een worp van 10m82, zijn tweede beste prestatie ooit, legde hij beslag op de eerste plaats en dus ook de provinciale titel.

Ondanks de wat mindere prestaties mogen we dus terugblikken op een geslaagd PK.

Verslag: Steven Lucas