Verslag wedstrijden hamerslingeren

MERKSEM – BEVEREN | 02/07/2023

In het afgelopen weekend presteerden onze ASVO-hamerslingeraars opnieuw sterk. In Merksem kreeg Hedwig Van Schaeren het gezelschap van enkele doorwinterde seniors. Hedwig liet zich helemaal niet van haar stuk brengen en verbeterde na een voorzichtige start van de wedstrijd haar clubrecord bij de masters met meer dan een meter! Haar nieuwe record staat nu op 27m11.

Op hetzelfde moment was in Beveren de familie Lucas van de partij. Voor één keer was het geen dames eerst, want zoon Lode en vader Steven mochten eerst de kooi in. Eén voor één wel te verstaan. Voor uw verslaggever werd het opnieuw een dikke 38m wat stilaan een vast gegeven aan het worden is. Lode deed een stuk beter en gooide het 7kg zware tuig maar liefst 41m29 ver. Goed voor een nieuw clubrecord AC!

Ondertussen was ook Vie aangekomen in Beveren. Deze keer slechts twee deelneemsters aan de start en dus ging de wedstrijd heel snel vooruit. Voor Vie was het pas de eerste wedstrijd van het seizoen, maar ze wist toch haar beste prestatie van vorig jaar tot op één centimeter te benaderen: 43m22 was het resultaat. Daarmee bevestigt ze meteen ook haar ASVO A5-statuut.

Verslag: Steven Lucas