Vlaamse titel voor Mateo!

Ook op het Vlaamse Kampioenschap indoor voor cadetten en scholieren was de invloed van het Corona-virus duidelijk. Heel wat deelnemers moesten laattijdig afzeggen omwille van besmetting of quarantaine. Ook enkele KASVO’ers konden er op deze manier niet bij zijn. We hopen uiteraard dat iedereen snel herstelt!

Bij de cadetten meisjes bleven nog wel 5 KASVO-deelnemers over. Dat Camille De Clercq en Cato Chiers elkaar waard zijn op de 60m, werd nog maar eens duidelijk. Zij aan zij gooiden ze zich over de finish en de fotofinish moest uiteindelijk geraadpleegd worden om aan te tonen dat Camille net een zucht sneller was dan Cato. Met 8.21 kwamen konden beide meisjes hun seizoensbeste evenwel niet verbeteren. In de totaaluitslag kwamen ze op een 11e en 12e plaats terecht.

Camille nam daarna ook nog deel aan het verspringen. Met 4.80m en een ongeldige laatste sprong eindigde ze op een 9e plaats. Cato ging na de 60m ook nog van start op de 200m. Op een honderdste na benaderde ze haar beste tijd (27.00) en hiermee ging ze met de 6e plaats aan de haal. Ook Mirte Puissant kwam op de 200m aan de start. Ook zij kon haar beste seizoenstijd niet verbeteren. Met 27.63 werd ze 9e.

Tenslotte waren ook nog Amélie Callebaut en Julie Bastil actief op de 60m horden. Amélie ging enkele tienden sneller dan enkele weken geleden en kwam met 10.52 op de 17e plaats uit. Julie, normaal gezien de snelste, maakte een misstap en liet daardoor slechts 14.55 noteren. Volgende keer beter!

Bij de cadetten jongens stond enkel Thibo Kesteleyn aan de start. Op de 60m kon hij zijn beste tijd van het seizoen niet verbeteren. Met 8.82 legde hij beslag op de 28e plaats.

Ook bij de scholieren meisjes stond uiteindelijk slechts 1 deelneemster van KASVO op de startlijst. Flore De Stercke deed haar naam echter alle eer aan. Ze gooide alles in de strijd op de 200m en verbeterde haar beste seizoenstijd met bijna 3 tienden. Ze dook onder de grens van de 26 seconden en won haar reeks in 25.97. In de totaaluitslag eindigde ze uiteindelijk 5e op amper 12 honderdsten van het podium. Wat als zij in de snelste reeks had mogen lopen…

Ten slotte kwam ook bij de scholieren jongens slechts 1 loper in actie. Mateo Bogaert mocht in de laatste (en snelste) reeks vanuit baan 5 vertrekken. Hij nestelde zich bij het naar binnen komen perfect vooraan en pakte nadien uit met een formidabele eindsprint, die hem de Vlaamse titel opleverde. Proficiat Mateo!

Verslag: Simon Rogge