Vlaamse titel voor Treasure Itotoh op het KvV Cad/Sch Indoor

GENT | 21/01/2024

Eén Vlaamse titel, nog 5 top 10-plaatsen en 2 clubrecords. We kunnen tevreden terugblikken op dit Vlaams kampioenschap. Tien atleten wisten zich te selecteren. Het was niet evident om een selectie in de wacht te slepen en voor enkelen werd het net niet – maar we blijven rustig verder trainen en dat komt wel.

Laten we dan het echte verslag beginnen met de Vlaamse titel van Treasure Itotoh in het hinkstapspringen. Hij verpulverde zijn PR en bracht dit op 12m91. Goed voor een verbetering van de clubrecords scholieren en AC. Deze prestatie levert hem ook een plekje op in ons talententeam. En dat het echt wel zijn dag was, zagen we ook op de 60m horden waar hij zijn eigen clubrecord met bijna 2 tienden verbeterde naar 8″81 (10de).
Bij de cadetten dames zagen we 2 eerstejaars aantreden en dat op zich was al een prestatie want het aantal eerstejaars bleek op één hand te tellen. Lika Leyman had een iets mindere start, maar vocht zich nog naar 8″46. Renske Van Den Abbeel liep naar 8″17 en wist zich hiermee te plaatsen voor de finale. In de finale liep ze naar 8″16 en werd ze 7de. Ook Renske wist zich deze winter al bij het talententeam te voegen.
Bij de scholieren dames kwam Cato Chiers aan de start in de eerste reeks. Ze deed dit goed in 8″13 en mocht plaats nemen op het finale bankje. Daar zat ze nog op het einde van de reeksen en dus mocht ook zij zich opmaken voor de finale. Ze liep sterk maar voelde iets na een 50-tal m en nam geen risico. Ze werd toch maar mooi 8ste op dit kampioenschap.
Bij de scholieren jongens ook 2 deelnemers op de 60m. Emile Vanhove had wat last van het vroege startuur en liep één tiende boven zijn PR (7″75). Amaury Verzele liep een PR van 7″85. Toch wel sterk voor een atleet die tot oktober bij de recreanten trainde.
Cadet Mano Bogaert had zijn dagje niet – hij raakte opgesloten op het toilet en kon zijn opwarming niet afwerken. Hij kon zijn kansen niet optimaal verdedigen en moest tevreden zijn met 58″86. Volgende keer gaat dit zeker weer beter.
Wie scholier Senne Ketsman zag na de finalereeks van de 800m kon niet anders dan zeggen dat hij duidelijk alles had gegeven. Hij werd zeer knap 5de in een tijd van 2’01″50.
Op de 200m cadetten dames zagen we Renske en Lika terug. Ze kregen het gezelschap van Margot Vandewattyne. Margot en Lika kwamen elkaar in dezelfde reeks tegen. Lika liep een sterke eerste 100m en kreeg het nadien wat moeilijker. Ze kwam dicht tegen haar PR uit in 28″07. Margot had als missie het verbeteren van haar PR en dat lukte met een mooie 27″64. Ook Renske verbeterde haar PR en legde opnieuw beslag op de 7de plaats. Haar nieuwe besttijd bedraagt nu 26″72. Ik denk dat we een mooie estafette gaan kunnen opstellen dit jaar ….
De laatste atleet op de piste was Emile die zijn 200m liep. Ook hij gaf alles en kwam uit in de buurt van zijn PR in 24″52.

Wie goed geteld heeft zit nu op 9 – onze 10de atleet Camille De Clercq werd vannacht ziek en moest zich jammer genoeg afmelden.

Volgende week zondag afspraak voor het Vlaams kampioenschap bij de junior-senioren. Tot dan!

Verslag: Ilse Van Nerom

RESULTATEN | RESULTATEN KASVO-ATLETEN