VS Jeugdmeeting & 7e GP Michaël Bultheel

OORDEGEM & IZEGEM | 11-12/09/2021

De wedstrijden blijven zich maar in een razend tempo opvolgen en ook dit weekend kwamen er weer heel wat jeugdatleten uit onze rangen in actie. Gespreid over de twee dagen deden zo 1 benjamin, 2 pupillen en 6 miniemen hun uiterste best om die eigen records weer wat scherper te stellen en vooral veel plezier te beleven!

Onze jongste atleet Stan Decock beet zaterdagvoormiddag de spits af in Oordegem. Met zowel een stevige verbetering op de 40m als het vortexwerpen en een quasi evenaring van zijn PR tijdens het hoogspringen mag hij zeker trots zijn op zijn resultaten. Hopelijk was het ook een fijne en sportieve voormiddag, waar pret voorop stond! ’s Namiddags was het dan de beurt aan de grootste brok Oudenaardse atleten van dit weekend. Bij de pupillen verdedigden Celestien Kesteleyn en Ona Van Henis met trots onze clubkleuren. Beiden haalden ze het onderste uit de kan en verbeterden ook zo elk 1 PR: Ona eindigde mooi derde in de afsluitende 1000m met een tijd van 3’52″66, terwijl Celestien daarvoor heel dicht kwam bij die 3m in de zandbak met een sprong van 2m99. Dit was echter niet het enige wat ze die namiddag gedaan hebben. Zo liep Celestien opnieuw onder de 10 seconden tijdens haar 80m, legde ze haar 1000m in een tijd van 4’19″67 af en wierp ze de hockeybal een dikke 7m ver. Ona sprong dan weer 3m16 ver. Goed gedaan, dames!

Over naar de miniemen meisjes nu, waar Cato en Marte Chiers zowel zaterdag als zondag het beste van zichzelf gaven. De zaterdagnamiddag begon meteen met een knaller! Zo liep Cato op de 80m afgetekend naar de winst én een nieuw clubrecord in een tijd van 10″52. Veel tijd had ze niet om hier ten volle van te kunnen genieten, want 25 minuten later stond het speerwerpen op het programma, waar ook haar zus Marte aan deelnam. Het verging Cato echter minder met geen enkele geldige worp, terwijl Marte met 12m98 haar eigen record verbeterde. Misschien heeft Cato speer aan zich laten voorbijgaan om nog wat na te genieten van haar CR? Misschien was het gewoon brute pech? Vraag het haar de volgende keer misschien zelf op training en kom het te weten! Daarna bleef het maar PR’s regenen, want tijdens kogel stootte Marte zich naar de tweede plaats met een worp van 8m23, terwijl Cato beslag legde op de derde stek met 7m91. Tot slot won Cato ook nog het verspringen met een nieuwe recordafstand van 4m58. Kortom, wat een namiddag voor de familie Chiers! Daags nadien kwamen beide zussen weer in actie in het niet zo dichte Izegem. Daar sprong Cato zich naar een hoogte van 1m95 tijdens het polsstokspringen, terwijl zus Marte de kogel nu net niet over de 8m kreeg met een beste poging van 7m98.

Op diezelfde meeting deed ook Thibo Kesteleyn mee aan het polsstokspringen. Net zoals de twee andere miniemen jongens werd er geen prestatie geregistreerd. Uit de online uitslag valt echter niet op te maken of het effectief komt doordat geen enkele atleet over de aanvangshoogte geraakte of dat er een andere reden was. Anyway, leuk dat onze atleten ook op dit technische nummer aantreden! Terug naar de dag voordien dan, waar echter de meeste miniemen jongens al in actie kwamen afgelopen weekend. Zo snelde Mano Bogaert in het openingsnummer al naar een tweede plaats in een sterke tijd van 11″08. Tijdens deze 80m kreeg hij nog het gezelschap van zijn clubgenoot Timo Vandercruyssen die zijn persoonlijk record zelfs verbeterde met ongeveer een tiende! Daarna was Mano ook nog in de zandbak terug te vinden. Met een beste poging van 4m37 na een heel constante wedstrijd sprong hij zichzelf dan ook naar een derde stek. Tot slot nam Marcel Verhaeghe nog deel aan de afsluitende 1000m, waar hij na een mooie tijd van 3’33″63 en slechts enkele seconden achter het podium over de finishlijn kwam. Puik gedaan, jongens!