WDK Avondmeeting

SINT-NIKLAAS | 11/08/2021

Het wedstrijdseizoen draait inmiddels op volle toeren en ook afgelopen woensdag was er weer een jeugdmeeting, deze keer in Sint-Niklaas. Terwijl er bij de kangoeroes en benjamins geen enkele ASVO’er te vinden was in de inschrijvingslijst, vaardigden we toch 6 atleten af bij de iets oudere jeugd: 1 pupil en 5 miniemen.

Laten we met onze enige pupil beginnen. Eline Callebaut maakte zich op om die 2kg zo ver mogelijk te stoten en een 60m zo snel mogelijk af te leggen. Op beide nummers behaalde ze mooie resultaten: respectievelijk 7m41 en 10″71. Hiermee kaapte ze zelfs een podiumplaats weg bij het kogelstoten! Een andere Oudenaardse atlete, die zich op het podium kon knallen, was miniem Cato Chiers. Na 10″83 kwam ze bij haar 80m over de finishlijn, wat een tweede plaats opleverde! Daarnaast deed ze met discus ook nog een werpnummer die avond. Daar landde de schijf uiteindelijk na 12m97. Bij haar tweelingzus Marte Chiers vloog de discus nog iets verder, waardoor ze net de top10 behaalde met een worp van 15m78. Daarnaast deed ze ook nog kogel en met 7m87 mag ze zeker tevreden erop terugkijken, aangezien dat 37cm verder is dan de prestatie waarmee ze ingeschreven was!

Het laatste miniemen meisje dat in actie kwam die avond was Louise Van der Cruyssen. Waar ze nog stopte tijdens het hoogspringen, betwiste ze als enige van onze club de 60m horden met een tijd van 12″10. Daarnaast liep ze ook nog een vlakke 80m (13″08) en 300m (54″16). Het gerucht gaat dat ze daarna nog steeds niet genoeg had gelopen naar haar gevoel en dus ook nog naar huis liep. Geen idee of het waar is, maar zeker het vragen waard op de volgende training!

Tot slot kwamen er ook nog 2 miniemen jongens aan de bak. Voor Vince Blondeel was het een eerder rustige avond, aangezien hij enkel de 80m voor zijn rekening nam in een goede tijd van 12″35. Mano Bogaert daarentegen tekende present op 3 nummers: 80m, 300m en hoogspringen. Op beide loopnummers zat hij niet ver van zijn ingeschreven tijd verwijderd. Zo liep hij respectievelijk 11″30 en 44″54. Tijdens het hoogspringen ging hij in zijn tweede poging over 1m35, wat tevens het eindresultaat bleek te zijn. Een evenaring van zijn ingeschreven hoogte (1m40) zal voor de volgende keer zijn!


Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *