Veldloop Ronse en BK Louvain-la-Neuve

Tijdens het eerste weekend van februari was er veel bedrijvigheid op allerlei fronten. Het begon zelfs al vrijdagavond met de uitreiking van de sportprijzen in Oudenaarde, waar KASVO opnieuw meermaals in de prijzen viel. Een verslag hiervan lees je in dit artikel. Op zaterdag namen Nienke De Waele en Sten Geenens deel aan het hoogspringgala in Booischot. Nienke werd er vierde met 1m64 en Sten Geenens, de Oudenaardse sportbelofte van 2019, verlegde zijn limieten nogmaals naar een nieuwe recordhoogte van 2m07!

Een uitgebreider verslag van de veldloop in Ronse en van het BK meerkampen en 4x200m lees je hieronder.

02/02/2020 – RONSE

De eerste veldlooporganisatie van RAT zal nog lang in het geheugen van de deelnemers gegrift staan. Zelden zo een zware wedstrijd gelopen. Net als de week ervoor in Zottegem was KASVO opnieuw de club met de meeste deelnemers aan de start. Volgens de wedstrijdstatistieken kwamen er 65 ASVO-atleten aan de start, waarvan 47 jeugdatleten en 18 atleten vanaf de cadettencategorie.

Voor de jeugdreeksen bestond het parcours grotendeels uit stroken Finse piste zodat het voor hen op een steile helling na redelijk beloopbaar bleef. Vanaf de cadettencategorie was het andere koek: een verzopen weide waar ongeveer 2/3 van het parcours gelopen werd en 3x per ronde een beek waarover gesprongen diende te worden. Gevolg: een gemiddeld tempo dat meer dan een minuut per kilometer trager was dan de week ervoor in Zottegem wat ook al geen snelle omloop is.

De cadetten en scholieren die komend weekend aantreden op het Vlaams kampioenschap in Rotselaar spaarden hun krachten en kwamen in Ronse niet in actie. Zo zagen we in deze categorieën enkel cadetten Marieke Eeraerts (5de) en Bruno Maes (8ste) en scholier Matteo Vandendriessche (4de) in actie.

Aan de start van de dameswedstrijd stonden 12 deelneemsters, waarvan exact de helft in Oudenaardse kleuren. Bij de masters was er een overwinning voor Hilde Vanhessche en een bronzen medaille voor Greet Verdonckt. Bij de senioren streden Kim De Vos, Ine Laridon en Sarah De Groote voor een plaatsje op het podium. Het was uiteindelijk Sarah die iets over halfweg het initiatief nam en uiteindelijk ruim een minuut voorsprong bij elkaar liep op Ine Laridon. Kim De Vos werd 5de, Lotte De Riemaecker 6de. (lees verder onder de foto’s)

v.l.n.r. Greet Verdonckt, Kim De Vos, Ine Laridon, een banaan, Sarah De Groote en Lotte De Riemaecker na de zware veldloop van Ronse
Sarah De Groote werd 3de seniore
Winst voor Hilde Vanhessche bij de masters, Greet Verdonckt derde

Over naar de senioren heren dan. Ook hier kwamen 5 ASVO-atleten aan de start. Het was uiteindelijk Theo Devos die naarmate de wedstrijd vorderde zijn voorsprong op Simon Rogge verder kon uitbouwen. Theo werd uiteindelijk 6de, Simon 8ste. Ruben Vercouter kon na een lange examenperiode als 12de nog net master Brechtel Wancour afhouden en Mathias De Groote werd 14de.

Als laatste wedstrijd van de dag mochten de junioren en masters aan hun ‘survivalrun’ beginnen. Onze junioren liggen al geruime tijd in de lappenmand, dus hier enkel KASVO-masters aan de start. Trainer Tim Van Coster, niet echt een liefhebber van dit soort ploeteromlopen, liet zich door de prestaties van zijn atleten uiteindelijk toch overhalen om van start te gaan en baggerde zich een weg naar een 8ste plaats. Brechtel vond de seniorenwedstrijd nog niet lastig genoeg en ging nogmaals van start bij de masters (13de). De tijdsverschillen tussen de overige masters liepen door de aard van het parcours aardig op. Pieter Demetter was uiteindelijk 16de (34.14) en Karel Huysman 19de (36.00). Patrick De Lange, een absolute liefhebber van de zwaardere crossen, sloot na exact 38 minuten de (KASVO-)rij op plaats 21.

Master Patrick De Lange op de steile hellingen in Ronse

UITSLAG | UITSLAG KASVO-ATLETEN | FOTO’S JEUGD


02/02/2020 – LOUVAIN-LA-NEUVE

Op het Belgisch kampioenschap 4x200m in Louvain-la-Neuve veroverde onze mannenploeg een bronzen medaille. Drie eerstejaarsscholieren (Jelle Vandriessche, Jaron De Vriese, Killian Mersseman) liepen samen met senior Stef Botte naar een knappe 1.31.64.

Dit BK 4x200m werd samen georganiseerd met het BK meerkampen. Op dit BK kwam Dieter Geenens als enige KASVO-atleet in actie. Hij behaalde uiteindelijk een 4de plaats in de categorie M50+ met 2.738 punten.

UITSLAG BK MEERKAMP | UITSLAG BK 4x200m | UITSLAG KASVO-ATLETEN

Brons voor KASVO na de teams van Excelsior en KAA Gent.