Zilver voor Ilana en brons voor Dieter op het Kampioenschap van Vlaanderen AC, daarnaast nog 6 top 8-plaatsen

GENT | 18/05/2023

Het zonnetje was van de partij voor het Kampioenschap van Vlaanderen Alle Categorieën. En er werden ook op de piste stevige resultaten neergezet. Ook onze atleten deden het goed. Het resulteerde in 8 top 8plaatsen.

Zilver was er voor Ilana Hanssens op de 400m. Ze liep een sterke wedstrijd en sloopte voor het eerst de grens van 55″ met 54″96. Een 4de plaats was er voor Yelena Vandermeulen in het speerwerpen met een worp van 37m45. Een 5de plaats voor juniore Margaux Bastil op de 400m horden. Margaux verloor even het ritme, maar kwam toch nog tot 63″39. Sten Geenens kende een wat moeilijkere dag maar ook dat is sport, hij wipte over 2m04 wat hem een 6de plaats opleverde. Nog een 6de plaats was er voor junior Killian Mersseman. Killian wist zich in 21″98 te plaatsen voor de finale. Hierin ging het nog wat sneller in 21″89. Arnaud De Cremer stootte de kogel tot 14m16 (7de plaats) en in het discuswerpen kwam hij tot 42m04 (12de plaats). Ook een 7de plaats voor Kato De Schepper in het hinkstapspringen met een sprong van 11m00. Dieter Robbens liep naar 10’54″14 op de 3.000m steeple. Er liep heel wat mis tijdens deze wedstrijd met twee atleten die aanvankelijk een ronde te weinig liepen en daarna ook nog een balk misten. Daardoor werd in beroep ook aan Dieter een bronzen medaille toegekend.