Beker van Vlaanderen 2020

De data en locaties van de wedstrijden voor de Beker van Vlaanderen 2020 zijn bekend.

De pupillen werken in april hun schiftingswedstrijden af, waarbij de eerste twee clubs zich telkens plaatsen voor de finale. Op de definitieve reeksindeling is het nog wat wachten, maar hoogstwaarschijnlijk trekken de meisjes op zaterdag 18 april naar Wervik en de jongens op zondag 19 april naar Roeselare. Een eventuele finale vindt plaats op zaterdag 12 september op de terreinen van één van de finalisten. De meisjes plaatsten zich in het verleden al vijf keer voor de finale (2014 tot 2018), de jongens vier keer (2013 en 2017 tot 2019).

De kadetten en scholieren meisjes en jongens komen vanaf 2020 in één gezamenlijke wedstrijd in actie. Door hun uitstekende prestaties van het afgelopen seizoen werden zij ingedeeld in Landelijke 1. Hun wedstrijd gaat door op zaterdag 2 mei in Gentbrugge.

Een andere ploeg die sinds twee jaar in de hoogste afdeling vertoeft is onze damesploeg. Dit jaar konden ze knap het behoud in die KBAB-ere-afdeling verwezenlijken. Voor hen staat op zaterdag 10 mei een verre verplaatsing op de agenda naar Saint-Mard in het uiterste zuiden van de provincie Luxemburg, waar AC Dampicourt de wedstrijd in de hoogste afdeling organiseert. De mannen mogen het na hun promotie van 2019 iets dichter bij huis zoeken. Hun wedstrijd in Landelijke 1 staat in Sint-Niklaas geprogrammeerd op zondag 11 mei. Ook hier komt in de nabije toekomst wellicht een gezamenlijke wedstrijd met mannen en vrouwen. Het wordt dus zaak om in beide klassementen zo hoog mogelijk gerangschikt te blijven.

De masters komen al enkele jaren in één wedstrijd uit. Sinds de start van de gemengde reeks in 2016 komen zij uit in Landelijke 2. Op zondag 7 juni is Lebbeke de gastheer voor deze mastercompetitie.

De overzichtspagina van de Beker van Vlaanderen, inclusief archief sinds 2001, vind je HIER.

Wedstrijdverslagen van de wedstrijden in 2019: pupillen-miniemen | kadetten-scholieren | alle categorieën | masters