Interregio Oudenaarde

OUDENAARDE | 25/06/2022 (FOTO’S 1 & FOTO’S 2)

In mijn vorig verslag had ik het doel van minstens 30 ASVO’ers vooropgesteld voor de Interregio op onze piste en met 20 pupillen en 17 miniemen tikten we bijna de 40 Oudenaardse deelnemers aan! Hierdoor waren we met voorsprong de best vertegenwoordigde club, terwijl in feite nog geen derde van al onze ingeschreven pupillen en miniemen present waren. Kortom, het kan altijd beter maar wat hebben de aanwezigen het geweldig gedaan en de afwezigen hun ongelijk bewezen. Ook een dikke merci aan (bijna) iedereen om aan elk nummer effectief deel te nemen. Ik weet dat je je enkel kon inschrijven voor de meerkamp en bijgevolg automatisch voor elk nummer, maar in een streven naar een algemene atletische vorming bij de jeugd kunnen we deze vaststelling als club alleen maar ten zeerste toejuichen!

Zo domineerden onze pupillen jongens de top10 van de meerkamp, met zelfs een bronzen plak voor Ruben en een zilveren stek voor Lars. Waar de eerstegenoemde het hoogspringen won met 1m28, stootte Lars de kogel maar liefst 8m44 ver en won zo het kogelstoten. Wie ook aardig met de zware bal overweg kon die dag, was eerstejaars Nathan. Hij deed zomaar 1m19 bij zijn PR om knap achtste te eindigen. Op de 1000m domineerde anderzijds Cas. Hij liep naar de winst in 3’24″30 en deed zo 5sec van zijn record. Mathis verbeterde zichzelf met even veel seconden tot 3’31″41, goed voor een heel mooie vierde plaats. Jarne liep op niveau door zijn PR net niet te verbeteren met een tijd van 4’01″80. In vergelijking met vorig jaar loopt hij zo al ongeveer 15sec sneller; je ziet dat vaak komen trainen zijn vruchten afwerpt! Tot slot wil ik ook nog even de 1000m van Méraud belichten, want na 3x precies 3’45” te lopen verbeterde hij zich twee weken eerder tot 3’42 en dat deed hij nogmaals over op onze piste; van consistentie gesproken. Door naar het hoogspringen nu, waar Leandro een nieuw PR vestigde door in zijn laatste poging alsnog over 1m09 te gaan. Hierin slaagde Jaro echter net niet op zijn eerste wedstrijd hoog, maar met 1m02 mag hij zeker tevreden op zijn wedstrijd terug kijken. Tot slot ging Louis-Gentil op zijn eerste wedstrijd ooit, net als Rune, over 0m95 en gaf Thor, naar jaarlijkse gewoonte, het beste van zichzelf. Dit vertaalde zich in twee nieuwe records. Goed gedaan, gasten!

Tegelijkertijd gingen onze 8 jongste dames die meeting ook tot het uiterste, met diverse schitterende prestaties als gevolg. Zo kreeg Louise de kogel bijna een volledige meter verder naar een nieuw PR van 5m41, terwijl Noor met 5m45 toch nog net de beste ASVO’er was op dat nummer; beide dames eindigden hiermee mooi in de top10! Verder verbrak Nimué met 3m46 nog haar PR, deed Mare hetzelfde met 3m18 en kwam Audrey met 4m43 wel heel dicht in de buurt van haar record. Het hoogspringen was dan weer een kolfje naar de hand van Sienna die met 1m04 haar record van eerder in Maldegem dit jaar evenaarde. Enkel Franne kwam nog wat in de buurt met een sprong over 0m97 in haar eerste wedstrijd hoogspringen. Tot slot tekende Nienke present op haar eerste wedstrijd ooit en stond stevig haar “mannetje”. Fijn om te zien dat zowel bij de pupillen jongens (Louis-Gentil), als bij de pupillen meisjes (Nienke dus) iemand voor de eerste keer deelnam aan een wedstrijd. Op naar de volgende?!

Bij de miniemen jongens zat Bas in hetzelfde schuitje en dit uiteraard op een positieve manier bedoeld! Hij kreeg immers zijn speer over de 10m en zichzelf over de 3m in de zandbak, waardoor er zeker van een geslaagde ‘first’ kan gesproken worden! Daarnaast kwam Lukas ook voor het eerst dit seizoen op de atletiekpiste in actie en met onder andere een beste worp van 19m37 in het speerwerpen leek het alsof hij vorige week nog meedeed aan een wedstrijd. Met mijn werpersachtergrond doet het me uiteraard veel plezier dat ik 5 van onze atleten over de 18m heb zien werpen; de (toch wel) frequente training hierop de laatste tijd bewijst dus zeer zeker zijn nut! 3 van deze 5 eindigden ook in de top10 van het algemeen klassement: Andries (5e), Mano (8e) en Milos (10e). De andere atleet, Marcel, verbeterde ook nog zijn PR op de korte spurt tot 12.30 en toont zo in mijn ogen aan dat hij “meer” kan dan louter een sterke 1000m te lopen. Tot slot kon vaste waarde Timo uiteraard niet ontbreken op deze hoogmis van de atletiek. Na de BvV kwam hij nog eens in actie in het verspringen en met 3m09 vloog hij, net zoals Bas dus, over die grens van 3m. Bedankt voor jullie inzet, toppers!

‘Last but not least’ passeren de prestaties van onze miniemen dames hier ook nog de revue. Met 3 verpulveringen van haar eigen records eindigde Ella als eerste Oudenaardse op een 10e plek, op de voet gevolgd door Helena (11e) en Mélusine (12e). Waar de eerstgenoemde zich stevig verbeterde op de korte sprint (12.35) en haar speer over de 10m kreeg, deed Mélusine hetzelfde en sprong ze met 3m36 meer dan een halve meter verder dan afgelopen indoorseizoen. De andere twee tweedejaars ASVO’ers, Enna en Louise, verbeterden zich (stevig) op de loopnummers terwijl het in de zandbak net wat minder draaide die dag; kan uiteraard gebeuren, dus verlies zeker de moed niet! Tot slot eindigen we met onze vier eerstejaars dames hun prestaties te bespreken. Floor dook voor het eerst onder de 12.50 op de 80m (12.47) en onder meer daardoor eindigde ze mooi 17e in het totaalklassement. Geike toonde eveneens haar consistentie door twee nieuwe PR’s te vestigen (150m & speer) en op de andere twee nummers hier maar net niet in te slagen. Deze keer stond er geen kogel of discus op het programma, maar dat weerhield Eline niet om het beste van zichzelf te geven op alle disciplines die er wel waren. Zo vestigde ze een nieuw record in de zandbak (3m16) en ook op de 150m ging ze sneller dan ooit met 25sec op de kop! Daarnaast maakt Mauritse de cirkel rond met een goede 3m46 in het verspringen, aangezien zij ook voor het eerst onze clubkleuren verdedigde op de piste en we zo in elke categorie wel 1 jongen en 1 meisje hadden in die situatie. Dat dit anderen mag motiveren om ook deze stap te wagen, bijvoorbeeld door dit jaar nog deel te nemen aan één van de twee laatste Interregio-manches (KAAG & RCG). Tot dan!

UITSLAG